Atâta timp cât marea majoritate a corpului profesoral este formată din cei care exagerează importanţa unui premiu (fie şi menţiune) la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare obţinut prin efortul elevului de a memora şi reda a ceea ce profesorul i-a dictat, fără să contribuie cu ceva la formarea şi dezvoltarea abilităţilor de a se informa şi comunica utilizând noile tehnologii, fără să-şi dea seama şi ne-având nici o vină, elevii devin depăşiţi de vremuri cu toate premiile lor. Decalajul rămânerii lor în urmă se datorează celor din Ministerul Educaţiei care nu stimulează preocupările e-learning şi nu mută criteriile de apreciere a activităţii profesorilor pe noile tehnologii ( internet, web, telefonia celulară, PDA) adesea în criteriile de evaluare a activităţii profesorilor această preocupare fiind apreciată în derâdere când de fapt incumbă un volum imens de muncă, un foarte mare efort de documentare, abilităţi de lucru în echipă şi un înalt grad de calificare a celor ce îndrăznesc să se apuce de e-learning.
De ce nu o face MEdC ?
Pentru că în sistem sunt prea mulţi depăşiţi de vremuri ajunşi în funcţii, care nu ştiu, nu pot, nu promovează oamenii care ar putea-o face şi care blochează dezvoltarea sistemului şi nu se mai dau duşi... (de la miniştri şi secretari de stat până la directori de şcoli).
Cu ce trebuie început ?
Dacă orice participare la un simpozion naţional sau conferinţă naţională implică obligatoriu
- mijloace şi costuri de deplasare (cam 1,5 milioane pentru o locaţie la peste 400 Km)
- diurnă (500 mii ROL pe zi)
- taxa de participare (între 500 mii ROL şi 35 Euro-1,2 milioane)
este evident că o singură participare face "o gaură în bugetul familiei" de vreo 3 mil.ROL.
Ne mai putem gândi la Simpozioane Internaţionale şi schimburi de experienţă când salariul unui debutant în învăţământ nu depăşeşte 200 Euro cât am plătit doar taxa de participare la "3rd International Conference on Hands-on Science" Braga-Portugalia în 2006 ?
Cum şcoala adesea spune prin cei mai sus menţionaţi (unii imbecili) că "aceste participări sunt sporturi extreme pentru gloria personală" sau că şcoala nu are bani să susţină aceste activităţi .... Ramâne valabilă întrebarea...Merită ?
Dacă veţi lăsa un comentariu pe blog, vă voi povesti şi cu ce beneficii pentru elevi sunt imperios necesare aceste modificări de viziune în MEdC.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu