Pentru că doar o formă de comunicare online la distanţă precum chat-ul a făcut posibil acest dialog, şi o altă formă de comunicare de tip jurnal online cum este BLOGUL a permis redarea ei, spicuim din multitudinea de păreri şi întrebări, răspunsurile date de distinşii invitaţi:
Viorel Lucaciu: Credeţi că “valori europene” ar putea constitui tema unui obiect opţional în şcoală ?
Aurora Liiceanu: Nu, comunismul ne-a învăţat un lucru contradictoriu: suntem grozavi, dar până şi săpunul bulgăresc e mai bun decât cel românesc. Comunismul a întărit narcisismul necesar unei iubiri naţionale dar în acelaşi timp a dus şi la o imagine negativă pe care nu cred că ai uitat-o, atâta vreme cât este exprimată astfel: ca la noi la nimenea, ţara lui papură-vodă, nimic nu se schimbă, merge şi-aşa...
Derulez un CDS http://roinfocds.blogspot.com în care folosesc acest blog ca instrument e-Learning in scoala. Cred că blogul poate cuprinde abordări transcurriculare iar citatul de mai jos este un crez ce-mi călăuzeşte activitatea: „Una dintre marile ironii ale vieţii este că şcolile au ca obiect de activitate procesul de predare-învăţare, dar au probleme majore să înveţe una de la alta. Dacă vor descoperi vreodată cum să facă asta, viitorul le este asigurat”. (Fullan 2001, 92)
21 februarie 2005
VALORI ROMÂNEŞTI, VALORI EUROPENE
O adevărată încântare a fost pe Chat-ul INFOEUROPA, discuţia elegantă cu psihologul, profesorul, omul Aurora Liiceanu şi profesorul Radu Pavel Gheo.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu