8 octombrie 2005

WC-ul, test al civilizaţiei

Pentru că destui elevi au prins gustul de a comenta articolele pe blog şi asemeni unei bune prietene aş putea spune că acesta riscă să devină "o gazetă de perete în care fiecare împunge un ac cu o ştire nu totdeauna legată de subiectul în discuţie" sau şi mai grav o apreciere plictisită trădând a obligaţie, îmi asum acest risc măcar cu speranţa că vom reuşi un exerciţiu de comunicare, de formare a abilităţilor de lucru pe Net şi mai ales de a ne civiliza învăţând din păţaniile altora.
Mi-am amintit zilele trecute fiind în trecere pe la CCD Iaşi acolo unde am predat doi ani cursurile de iniţiere în informatică şi abilitare curriculară, că aproape după fiecare instruire la CCD la care participau directorii de şcoli, WC-ele erau aproape de nefolosit. Mizerie, gunoaie, apă, dejecţii aiurea, folosirea improprie a lor era evidentă.
Nu doresc să jignesc pe nimeni dar cu siguranţă între ei erau câţiva care nu ştiau că în lumea civilizată educaţia şi civilizaţia încep cu modul în care utilizezi WC-ul. Am propus chiar în derâdere directorului CCD să iniţieze pentru directorii de şcoli un curs de utilizare a WC-ului public.

Vă mai amintiţi ce sarcină le-a dat Deng Xiaoping chinezilor şocat fiind de faptul că ei chinezii se străduiau să arate occidentului faţa potenţială a Chinei pentru investitorii străini, iar marile corporaţii multinaţionale veneau şi plecau fără a lăsa vreo speranţă investiţiilor în China? Prima impresie şi cea mai neplăcută o dădeau felul în care arătau şi erau folosite WC-ele.
Deng Xiaoping, omul despre care tot occidentul admite că a fost făuritorul Chinei moderne a decis: "China are ca prioritate naţională igienizarea WC-urilor şi aducerea lor la standardul civilizaţiei occidentale! "
Şi chinezii au trecut la treabă facându-şi din WC-uri un program naţional.
Evident că nu au putut peste noapte să refacă toată infrastructura dar măcar au putut primi oaspeţii la discuţii într-un mod civilizat.(pasajul a fost preluat din lista edu_cer_ro şi aparţine d-lui Valentin Cotârţă)

Fiind profesor de serviciu am mers să văd stadiul curăţeniei WC-urilor elevilor la început de program şi la sfârşit de program. Erau improprii şi neatrăgătoare la început de program şi în plus îngrozitor de mizerabile la sfârşit de program. Nu cred că spun o noutate. Apa curge permanent fără ca cineva care vede să se sesizeze şi să facă ceva deşi cu siguranţă şi el plăteşte. Flotoare blocate de cutii de ţigări sau pahare de lapte bătut aruncate intenţionat, robineţi defecţi, lipsa dotărilor elementare (colac WC, hârtie, uscător de mâini, cuier), folosire improprie, uşi sparte, ţigări şi hârtii aruncate peste tot, ţevi rupte, miasme de nedescris, apă gâlgâind aiurea fără ca cineva să facă ceva.

Vă întreb dragi elevi, ce vă lipseşte ca să vă comportaţi civilizat cu bunurile publice şi să le folosiţi civilizat? Educaţia, obişnuinţa, exemplul, amenzile ? Ce ?
Aşadar, cum vă pregătiţi din acest punct de vedere ca să intraţi în lumea civilizată ? Nu v-aţi întrebat cum vă vor privi gazdele voastre în urma unei vizite în care aţi trădat astfel de apucături ? Vă invit să vă gândiţi şi mai ales să faceţi ceva...

336 de comentarii:

1 – 200 din 336   Mai noi›   Cele mai noi»
Alyin Adryang spunea...

e intradevar deranjant.asta inseamna ca ne ascundem dupa degete.cand te gandesti ca ally mc beal s-a turnat in camera de toaleta.unisex ce e drept.
pt un roman termenul de comparatie e un hotel de lux?unii nici acasa nu au curat in camera cu pricina.toaleta personala.
totusi au aparut benzinarii care se respecta,fara cheie si mirosuri.
ce e de facut.fiecare acolo unde suntem.:)lobby pt curatenie si o limita de civilizatie cat mai ridicata.
altfel riscam sa tragem apa si peste ceea ce ar trebui sa stim din cei sapte ani de acasa.deveniti sase in comunism.poate chiar ultimul an era reyervat de mame pentru igiena?!

Anonim spunea...

Cred ca in primul rand respectul pt cei din jur si pt tine insati te obliga sa te comporti civilizat.Atunci cand vezi intr-un WC dezastru nimic nu-ti dreptul sa contribui la accentuarea lui, asa cum n-ar trebui sa arunci pe strada diverse ambalaje,consolandu-te cu ideea ca oricum e mizerie.un pic de bun simt

Diana Todescu spunea...

Acest articol este foarte adevarat si ar trebui sa se schimbe acest lucru prin impunerea unor reguli iar daca aceasta metoda nu va merge sa luam masuri gen:sanctiuni si amenzi.

Patrascu Ionut spunea...

Dupa parerea mea ar trebui multa severitate si amenzi usturatoare pentr cei ce incalca regulile si lasa mizerie .In primul rad ar fi respectul fata de cei din jur care unii dintre noi din pacate nu il au dar nu numai pentru ei ci si pentru noi.Atunci cand vezi intr-unWC dezastru nimic nu iti da dreptul sa contribui la accentuarea lui,asa cum nu ar trebui sa arunci diverse ambalaje pe starazi ....

Droanca Lavinia spunea...

Articolul de mai sus este adevarat deoarce in majoritatea tarilor straine wc-urile au un aspect delasator dar sunt si wc-uri cu un aspect destul de impecabil.Sunt de parere ca trebuie sa avem grija in mediul in care convetuim.

Anonim spunea...

acest lucru este foarte adevarat da in primul rand trebuie sa educam tineri...si sa oferim conditii necesare pentu fiecare si sa impunem respectul tuturor

tesoi georgiana spunea...

este foarte adevarat ce se spune in acest articol...daca nu se intelege cu vorba buna atunci trebuie sa recurgem la niste reguli de severitate.

Popovici Serafim spunea...

Avand in vedere faptul ca scoala noastra nu este ca o alta scoala din judet cred ca cei insarcinati cu igienizarea scolii ar trebui sa se implice un pic mai mult.Ar trebui sa se faca si o informare a elevilor care nu stiu ce inseamna un wc despre modul in care se foloseste acesta.Cei care nu stiu sa "foloseasca" o toaleta nu au bun simt.

POPA ANA-MARIA spunea...

Acest articol are foarte mare dreptate,atunci cand vedem wc-ul putem spune ca vedem adevarata educatie a romanilor .In vederea pastrarii curateniei ar trebuii luate masuri care sa contribuie la mediu mai curat.

Anonim spunea...

Bunul simt lipseste, in zilele noastre,sunt putini oameni ce se implica la remedierea acestora in astfel de situatii, ,restul dau dovada de needucare...lumea e din ce in ce mai dezinterezata de mizeria din wc-uri ,de mirosurile insuportabile si de resturile aruncate pe jos daca nu exista initiativa si voluntari nu prea avem ce face .. e si normal nimanui nui place sa stranga in urma altora mai ales in astfel de situatii . Rezolvarea acestei probleme este cam dificila ,tot ce trebuie facut este sa pastram curatenia (daca exista )....

marin florina spunea...

cum folosim wc-ul tine de bun simt...in scolile noastre lipseste...este dezgustaror sa vezi in ce mod sunt folosite toaletele.

Bortas Bianca-Tedi spunea...

Eu cred ca aceasta problema este una destul de grava si serioasa.Astfel de probleme apar numai in sistemul romanesc deoarece organizarea societatii este una defavorabila.Si acest lucru este observat din ce in ce mai frecvent la nivelul scolilor.Multi dintre noi profitam de bunurile publice din nestiinta sau din lipsa de educatie,toate acestea conducand la decaderea moralului din aceasta tara.Ar trebuie sa ne gandim sertios la aceasta problema si sa incercam sa o rezolvam intr-un mod cat mai civilizat,iar daca nu se poate,putem recurge si la alte metode.

stefan ganeanu spunea...

Cei care nu stiu sa foloseasca wc-ul sa nu-l mai foloseasca si sa lase pe altii care stiu,si care au bun simt si stiu ca sunt intr-o institutie renumita.

Bortas Bianca-Tedi spunea...

Eu cred ca aceasta problema este una destul de grava si serioasa.Astfel de probleme apar numai in sistemul romanesc deoarece organizarea societatii este una defavorabila.Si acest lucru este observat din ce in ce mai frecvent la nivelul scolilor.Multi dintre noi profitam de bunurile publice din nestiinta sau din lipsa de educatie,toate acestea conducand la decaderea moralului din aceasta tara.Ar trebuie sa ne gandim sertios la aceasta problema si sa incercam sa o rezolvam intr-un mod cat mai civilizat,iar daca nu se poate,putem recurge si la alte metode.

ionita adelina spunea...

Lipsa de educatie din zilele de astazi...a disparut total....si cand stam sa ne gandim ca suntem "moderni" cum zicem...si nici macar nu stim sa folosim un WC public.....mizeria,mirosurile,si celelate resturi ce sunt aruncate intentionate in Wc dovedesc inca o data lipsa de civilizatie....cum se face ca....stim sa folosim un leptop,un aparat digital.stim sa ne imbaracm ,sa ne piapteme...dar un Wc nu stim.....

Gafencu Marina spunea...

Lipsa de bun simt duce la multe lucruri dezguztatoare,dar in acelasi timp si lipsa de aducatie isi pune amprenta ceea ce lasa de dorit,pentru a evita aceste lucruri cel mai bine ar fi ca fiecare sa se gadeacsca mult inainte sa faca ceva.

Amitricioaie Manuela spunea...

Sunt de acord cu acest articol,iar daca acest lucru nu se va schimba va trebui neaparat sa se impuna reguli stricte!!!

Canura Iulia spunea...

In opinia mea, aceasta problema este destul de serioasa,prin faptul ca multor elevi din ziua de azi le lipseste acel comportament civilizat pe care ar trebui sa`l aiba fiecare dintre noi.Conteaza in primul rand respectul pentru tine cat si ceilalti.Cum ai grija acasa de propriul WC asa ar trebui sa ai peste tot,pentru ca tot noi traim acolo unde se face mizerie.

Catiru Georgiana spunea...

Consider ca acest articol este foarte adevarat si roamanii ar trebui sa invete sa foloseasca bunurile materiale oferite de stat . De cele mai multe ori suntem ofensati de starea de folosinta a wc-ului si ne este rusine cu aceste lucruri dar de fapt noi nu pastram ordinea si curatenie. Ar trebui sa se faca niste campanii cu tema '' Pastram Ordinea WC-ului'' pentru ca poate atunci oameniii ar invata cum trebuie sa le foloseasca. Cei care nu au bunul simt de a pastra ordinea ar trebui sa se gandeasca la proverbul '' ce tie nu-ti place altuia nu-i faci'' si sa fie mai intelegatri, astfel nu ne va fi rusine cu Romania cand avem vizitatori straini!

Stiriuc Stefana spunea...

acest articol este foerte adevarat. oamenii trebuie sa stie cum se folosesc unele obiecte de stricta necesitate.

Tesu Ionela spunea...

Este foarte adevarat ce se spune in acest articol . . . . .unele persoane chiar nu inteleg importanta curateniei wc-urilor si impactul urias pe care o are mizeria acestora asupra vietii lor>.....sa ca acestia daca nu pot intelege aceste lucruri cred ca ar trebui sanctionati........>>

Anonim spunea...

acest articol este foarte adevarat ..la noi in tara ori unde te duci la vreun WC public este mizerie si parca nici nu vrei sa mai intri acolo ...pentru aceste lucruri oamenii trebuie pedepsiti (eu nu cred ca si acasa la ei fac asa la WC). Eu cred ca respectand pe cei din jur ne respectam pe noi!.

Ciuntu Dumitrita-Daniela spunea...

este foarte bine ca s-a luat in discutie si aceasta problema a WC-urilor si este foarte adevarat ce se spune in acest articol si trebuie respectate anumite norme ale igienii..........

Donisa Ana Maria spunea...

Nu trebuie ca educatia sa fie o baza de la care pornesc toate . Cum spune si lumea din jur ,trebuie sa ai conditii pentru a le mentine.

Tirzuman Georgiana spunea...

Lipsa de bun simt in ziua de azi atinge cote maxime.Ar trebui sa se ia masuri in legatura cu aceasta situatie!

Catalin chicet spunea...

Acest articol este valabil si pentru liceul nostru. Sunt in primul an de liceu,iar impresia despre acest liceu era una destul de buna, dar cand am vazut grupurile sanitare impresia buna a cam disparut, este adevarat ca tigarile nu lipsesc din toalete. Ar trebui pusa taxa la toalete poate asa unii se vor invata cu lumea civilizata!

Andreea Dobinda spunea...

Articolul arata lipsa bunului simt...si ar trebui sa se ia niste masuri drastice pt aceasta problema..

Fotea Elena Madalina spunea...

Este adevarat oriunde mergi rar intalnesti un WC care sa fie curat, igiena, bunul simt educatia lipsesc absolut, ar trebui luate masuri de precautie ,este necesar sa traim intr-un mediu curat, macar pentru propria persoana sa facem ceva putem, ajuta la schimbarea acestui lucru,dar lumea e din ce in ce mai dezinteresata de mirosurile neplacute si insuportabile de fumul de tigara si de toata mizeria ce se ascunde prin WC-uri.trebuie sa fim mai precauti cu igiena noastra de zi cu zi si sa ne comportam mai civilizat .

Miruna Chirila spunea...

Respectiva problema nu ar trebui neglijata. Delasarea, indolenta, nepasarea, duc la repercursiuni grave, din mai multe perspective. Insa, ceea ce vreau sa evidentiez este faptul ca distrugerea si nerespectarea bunurilor poublice duc la conditii deplorabile, pe care, de altfel singuri le producem.

ganeanu stefan/popovici serafim spunea...

Acest articol spune adevarul despre ceea ce se intimpla cu igiena in ROMANIA.Fara igiena ar fi o mizerie de nedescris.Ar trebui initiate mai multe programe de invatare de utilizare a unui wc.

Fotea Elena Madalina spunea...

Intradevar este o problema destul de mare si ar trebui tratata cu mai multa seriozitate, oriunde mergi rar intalnesti un WC curat,ar trebuie luate masuri de precautie, dar lumea din ziua de azi e din ce in ce mai dezinteresata de mirosurile insuportabile de fumul de tigara si de mizeria ce se ascunde prin WC-uri .trebuie sa sa fim mai precauti cu igiena noastra de zi cu zi si sa ne comportam mai civilizat.

Fotea Elena Madalina spunea...

Intradevar este o problema destul de mare si ar trebui tratata cu mai multa seriozitate, oriunde mergi rar intalnesti un WC curat,ar trebuie luate masuri de precautie, dar lumea din ziua de azi e din ce in ce mai dezinteresata de mirosurile insuportabile de fumul de tigara si de mizeria ce se ascunde prin WC-uri .trebuie sa sa fim mai precauti cu igiena noastra de zi cu zi si sa ne comportam mai civilizat.

sandu ramona cristina spunea...

acest lucru se datoreaza lipsei de bun simt.acesta lipseste in general la romani.noi nu observam cat de minunata este tara noastra,in loc sa valorizam ce avem noi mai tare stricam.ar trebui sa facem in asa fel incat sa ne laudam cu tara noastra..daca nici wc-urile nu stim sa le pastram inseamna ca suntem necivilizati si fara respect fata de noi si de cei din jur

Madalina spunea...

Imi sustin continuare parerea,multi duc lipsa celor 7 ani ani de acasa si acest lucru duce la dezastrul deja produs...

Ursachi Elena spunea...

consider ca articolul de mai sus are dreptate si ca acest articol ar trebui sa ne dea de gindit in ceea ce priveste scoala noastra.Ursachi Elena

Adelina Antonela spunea...

In opinia mea,acesta problema este una destul de serioasa.Lipsa de educatie din zilele de astazi,a disparut total....si cand stam sa ne gandim ca suntem "moderni" cum zicem...si nici macar nu stim sa folosim un WC public.Asa cum avem grija de propriile bunuri ,asa ar trebui sa avem grija si de bunurile din jur si sa avem grija de igiena noastra cat si a celor din jur.

Gabriela Surugiu spunea...

Sa privim prolema din punct de vedere practic: odata ce ai folosit WC-ul si ai lasat in urma ta un haos de nedescris , si tras apa impreuna cu toate bunele tale maniere si cei sapte ani de acasa folositi fara rost. Pe langa toate mirosurile si toate lucrurile absolut dezgustatoare enumerate in acest articol sunt si altele care sunt mult mai mult. Ar trebui sa se faca un curs de folosire a acestui obiect ca sa stim cum sa il utilizam? Sa speram ca nu .

Florina M. spunea...

este dezgustator modul in care oamenii folsesc toaletele oare in alte tari e la fel ca la noi?

Darie Adelina spunea...

Ar trebui sa se impuna cateva reguli...acest articol este cu totul si cu totul adevarat. Este nevoie de mai multa severitate.:(

Anonim spunea...

Acest articol este foarte adevarat si ar trebui ca toti sa citeasca acest articol.eu consider ca fiecare wc trebuie sa aiba un aspect impecabil.

Nechifor Alexandra spunea...

Din pacate in ziua de azi bunul simt nu mai exista , dar speram sa se rezolva aceasta problema .

Anonim spunea...

este adevarat ce scrie in acest articol...iar daca acest lucru nu se va schimba trebuie impuse niste reguli stricte!

Anonim spunea...

...............acest lucru dovedeste lipsa de bun simt si nepasare a unora dar si ca le lipseste cei ani de acasa!!!TREBUIE LUATE MASURI DRASTICE!!
:(

Anonim spunea...

Articolul de mai sus este foarte adevarat deoarece in majoritatea tarilor wc-urile au un aspect destul de dezgustator...

Roxana spunea...

Consider ca articolul are foarte mare dreptate ...putini sunt acei oamneni care folosesc Wc-ul corect.

Anonim spunea...

Articolul de mai sus este foarte adevarat deoarece in majoritatea tarilor wc-urile au un aspect destul de dezgustator...

Negru Maria spunea...

Cred ca asta este lipsa de respect...si cei 7 ani de acasa nu exista..

Anonim spunea...

dupa parerea mea ar traebui sa fie mai multa atentie.si sa se ia masuri in legtura cu aceasta prablem

Grigoras Alice & Gagea Andreea spunea...

...............acest lucru dovedeste lipsa de bun simt si nepasare a unora dar si ca le lipseste cei ani de acasa!!!TREBUIE LUATE MASURI DRASTICE!!
:(

daniluc elena spunea...

este adevarat ce scrie in acest articol...dar daca acest lucru nu se va schimba trebuie impuse niste reguli stricte

Anonim spunea...

ar trebiu respectate aceste reguli, deoarece si noi avem de suferit de pe urma altora.

Anonim spunea...

Cei sapte anI de acasa lipsesc la majoritatea persoanelor...Lipsa bunului simt este frecvent intalnita ...Nu cred ca este cazul in scoala noastra .

Anonim spunea...

INCEPEM UN AN SCOLAR NOU 2012-2013

paula donisa spunea...

In opinia mea, nu te poti numi o persoana civilzata atata timp cat nu ai cunostinte fundamentale care ar trebui sa le aplici atat pentru binele tau si al celorlalti...Multe persoane au un aer de superioritate si probabil practica lucrucile mentionate in articolul de ma sus....In opinia mea, mai intai de toate, trebuie sa fii o persoana curata, sa stii sa respectii drepturile celorlalti, sa ai acele valori care te fac un bun cetatean...,,Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste"

Claudia spunea...

Consider ca wc-urile si canalizarea sunt doua repere importante in dezvoltarea societatii.
Ele sunt si un criteriu din care reiese gradul de modernizare a unei tari.
Noi, ca elevi, trebuie sa dam dovada de bun simt si sa respectam regulile de igiena.Trebuie sa dam dovada de cei sapte ani de acasa.
Oamenii din China,care devine o mare putere, sunt un model pentru noi si ar trebuii sa ii urmam si noi.

Oana spunea...

Sunt de parere ca acest articol ne atrage atentia asupra educatie si asupra curatenie care tine de noi,de ceea ce suntem,de educatia noastra si de cei 7 ani de acasa. Din pacate asta se intampla destul de frecvent ,reguli sunt dar nu se respecta.

pmardariulia spunea...

Acest articol, inspirat din cruda realitatte,ar trebui sa traga un semnal de alarma in randul tinerilor,chiar si in cadrul scolii noastre,dfeoarece trebuie sa recunoastem ca igiena reprezinta o problema. Rezultatul acestei situatii este dat de educatia precara data elevilor dar si de educatia din familie..toti alergam dupa rezultate bune la invatatura si dupa diplome dar nu ne ingrijim de igiena noastra!

T.I.C. spunea...

În ziua de astazi peste tot este o problema cu WC-ul, de aceea cred ca ar trebui să se ia masuri cat mai curand, pentru a nu se ajunge ca România să ia numele de țara gunoaielor.

Nechifor Alexandra spunea...

Intradevar este suparator si nu in cele din urma deranjant ceea ce se intampla .Ar trebui ca macar noi romanii sa ne respectam intre noi,pentru ca apoi sa fim respectati si de ceilalti.Sitatiile cu care ne confruntam de multe ori atunci cand vrem sa folosim un wc nu este tocmai placuta .Ar trebui sa se puna mai mult accent pe acest aspect deoarece este important si nu nesemnicativ.

Burduja Andra Delia spunea...

Acest articol ne aduce aminte ca respectul pentru cei din jur si pentru tine te obliga sa fii civilizat, mai ales in locurile publice. Atunci cand vedem astefl de 'dezasre' nimic nu ne da dreptul sa contribuim la accentuarea lui,deci trebuie sa avem grija in primul rand de cum ne comportam noi intr-un astfel de loc.

onisor_anamaria spunea...

Wc-ul a fost, este , si va ramane un loc in care multe persoane ale societatii il ignora din punct de vedere igienic. Cu sinceritate declar ca in orice wc public din Romania mizeria si mirosul intepator predomina in nestire, ce rezulta din acest lucru? Faptul ca educatia pentru ingrijirea corpului lasa de dorit pentru multe persoane.In scoli, wc-ul reprezinta o problema, dar si un loc "ingaduit fumatului" si de ce nu si a altor activitati. Ma declar promp nemultmita de Wc-ele din Romania, si de personalul care se ocupa de igienizarea acestuia.

Guraliuc Adelina spunea...

Multe persoane sunt de parere ca WC-ul este un loc pe care trebuie sa-l tratam cu indiferenta si cu lipsa de respect, dar nu e asa... WC-ul reprezinta una din utilitatile noastre zilnice, fie ca suntem acasa sau intr-un loc public. Asa cum stim sa avem grija de aspectul nostru fizic, trebuie sa stim ,sa ne dam silinta sa avem grija WC-uri, fie ca sunt personale sau publice.
Multi nu-si dau seama,dar WC-ul reprezinta prima impresie care si-o fac oamenii straini despre tara noastra. Trebuie sa reflectam asupra acestei probleme...

Marina Vornicu spunea...

Din punctul meu de vedere,articolul "WC-ul,test al civilizaţiei" nu ar trebui să pună accent numai pe comportamentul elevilor cât şi pe cel al cadrelor didactice,aşa cum aţi spus şi dumneavoastră la începutul articolului.Dacă acele cadre didactice de la CCD nu ştiu să se comporte civilizat cu bunurile publice şi nu ştiu să le folosească,ce pretenţii li se cer elevilor?! Cadrele didactice sunt un exemplu pentru elevi de la modul cum gesticulează,la modul cum se îmbracă,cum se comportă şi multe altele.Totuşi un cadru didactic nu este un oarecare, are şi el o poziţie socială! Oricum cadere didactice sau elevi în această problemă lipsa bunul simţ al îşi face simţită prezenţa şi este ruşinos acest lucru , poate problema asta ar trebui discutată în şcoli, dar se pare că nimeni nu face nimic! Problema "Flotoare blocate de cutii de ţigări sau pahare de lapte bătut aruncate intenţionat, robineţi defecţi, lipsa dotărilor elementare (colac WC, hârtie, uscător de mâini, cuier), folosire improprie, uşi sparte, ţigări şi hârtii aruncate peste tot, ţevi rupte, miasme de nedescris, apă gâlgâind aiurea fără ca cineva să facă ceva." ar trebui luate măsuri din partea conducerii scolii, nu ar trebui păsuită această problemă.Lipsa educaţie îşi pune uşor amprenta asupra societăţii româneşti care nu are o organizare atât de favorabilă.În privinţa gazdelor noastre în urma unei vizite vor rămâne cu o părere nu prea bună despre noi pentru că noi, românii,ne punem singuri această etichetă de "civilizaţii". Dar eu nu cred ca această problemă este întâlnită numai în şcoli şi nu trebuie învinuiţi numai elevii aşa cum dumneavoastră aţi facut-o. Toţi suntem puşi în aceeaşi oală,dacă pot spune aşa,din cauza unora toţi suntem etichetaţi la fel, deşi nu este aşa.

Unknown spunea...

Cred că aceasta este o problemă cat se poate de serioasă şi trebuie tratată ca atare. Nu totul depinde de sistemul de organizare ci de noi înşine ca indivizi, trebuie să învăţăm să preţuim ceea ce ne înconjoară chiar dacă este voba de WC. În concluzie aş putea spune că totul ţine de bun simţ şi atâtab timp cât acesta există, această problemă se poata rezolva.

Unknown spunea...

Acest articol este foarte adevărat, consider că dacă îi respecţi pe cei din jur, te respecţi în primul rând pe tine.
Nu ştiu dacă metoda cu amenzile este cea mai corectă, pentru că, dacă educaţia lipseşte, nici bunul simţ nu există.

Unknown spunea...

Întradevăr WC-ul poate fi un test bun al civilizaţiei, al comportamentului şi al respectului faţa de cei din jurul nostru. Onservăm adesea ca întalnim prin diverse locuri WC-uri publice dezastruaose din pricina lipsei de respect. Pentru astfel de probleme putem recurge la diferite metode pentru rezolvare. Fiecare om trebuie să dea dovadă de o bună educaţie, chiar şi prin intermediul acestui test, evident subliniind în acelaşi timp si bunul simţ al fiecărui invivid.

Ana Vornicu spunea...

Aceasta problema este veche si dupa cate se vede nu s-a schimbat nimic. Observ ca ati scris acect articol in anul 2005 si totusi lucrurile stau la fel si in 2013.
Cred ca intrebarii dumneavoastra de la sfarsit ii lipseste si sintagma ''dragi profesori'' pe langa cea cu ''dragi elevi'' deoarece chiar dumneavoastra afirmati ca si unii profesori fac la fel.
De acord, aceasta situatie este rusinoasa si neplacuta, mai ales ca din cauza unora toti primesc aceeasi eticheta.
Si cred ca propunerea dumneavoastra adresata directorului de la CCD pentru a initia un curs de utiliare a WC-ului nu trebuia propusa in deradere ci foarte in serios, poate ca pana acum s-ar fi schimbat ceva!

Andreea spunea...

Rareori inatalnesti persoane care sa respecte unele din regulile indicate ,dar cele mai multe sunt persoanele care nu au respect fata de sine ,dar si fata de toti ceilalti din jur.Igiena este importanta atat pentru tine ,cat si pentru ceilalati .Aceasta problema ar trebui tratata cu mai multa seriozitate .Acest articol creat din realitatea cu care ne confruntam de cele mai multe ori , ar trebui considerat ca un semnal pentru cei care nu stiu ce inseamna sa ai cei sapte ani de acasa...

Chicet Lidia spunea...

Care este rolul nostru? Cum am putea schimba ceva?Putem schimba ceva? Cu toţii ar trebui să ne punem astfel de întrebari. Această problemă, a WC-urilor este destul de serioasă, prin faptul că multor elevi din ziua de azi le lipseşte acel comportament civilizat pe care ar trebui să-l aiba fiecare. Astfel de probleme apar cu precădere în sistemul românesc deoarece organizarea societăţii este una defavorabilă.Şi acest lucru este observat din ce în ce mai frecvent la nivelul şcolilor. Mulţi dintre noi profităm de bunurile publice din neştiinţă sau din lipsă de educaţie, toate acestea conducând la decăderea moralului din această ţară. Conteaza în primul rând respectul pentru tine cât şi pentru ceilalţi.Cum ai grijă acasa de propriul WC aşa ar trebui să ai peste tot, pentru că tot noi traim acolo unde se face mizerie. Ar trebuie să ne gândim serios la această problemă şi să încercăm să o rezolvăm într-un mod cât mai civilizat, recurgând,dacă nu se poate altfel şi la metode mai drastice.

Mădă spunea...

Astfel de probleme nu apar numai in sistemul romanesc, desi multi am fi tentati sa afirmam acest lucru. Din cauza unor anumite persoane care nu stiu sa pastreze curatenia suntem toti considerati fara bun simt si fara educatie. Este adevarat ca nici persoanele responsabile cu ordinea si curatenia scolii nu isi dau interesul in acest sens, dar si elevii au partea lor din vina. Sunt destule campanii pentru educarea poporului, dar nu stim sa le valorificam si sa invatam ceva din acestea. Nu cred ca recurgerea la reguli drastice ar schimba ceva, reguli sunt si acum si nu se respecta, deci nu este o solutie. Fiecare om trebuie sa dea dovada de o buna educatie, chiar si prin intermediul acestui test, evident subliniind în acelasi timp si bunul simt al fiecarui individ.

Unknown spunea...

Este într-adevăr jenant și urât să fim neglijenți și murdari. Majoritatea elevilor fac același lucru:nu trag apa la baie sau după ce se spală pe mâini nu închid robinetul.Sunt de părere că dacă încercăm să nu mai facem mizerie,să nu mai fim atât de abjecți, reușim să ne respectăm,să ne prețuim viața.Mai mult decât atât,reușim să îndepărtăm bolile de noi, dar acest fapt este greu de realizat.Trebuie să primim nu o amendă pentru că am făcut de atâtea ori mizerie, ci de câte ori se întâmplă să fim neglijenți, de atâtea ori să fim amendați.

mada spunea...

Acest articol ne aduce aminte ca respectul pentru cei din jur si pentru tine te obliga sa fii civilizat, mai ales in locurile publice. Atunci cand vedem astefl de 'dezasre' nimic nu ne da dreptul sa contribuim la accentuarea lui,deci trebuie sa avem grija in primul rand de cum ne comportam noi intr-un astfel de loc.Este foarte adevarat ce se spune in acest articol...daca nu se intelege cu vorba buna atunci trebuie sa recurgem la niste reguli de severitate.

Cordun Madalina spunea...

Bunul simt lipseste, in zilele noastre,sunt putini oameni ce se implica la remedierea acestora in astfel de situatii, ,restul dau dovada de needucare...lumea e din ce in ce mai dezinterezata de mizeria din wc-uri ,de mirosurile insuportabile si de resturile aruncate pe jos daca nu exista initiativa si voluntari nu prea avem ce face .. e si normal nimanui nu-i place sa stranga in urma altora mai ales in astfel de situatii . Rezolvarea acestei probleme este cam dificila ,tot ce trebuie facut este sa pastram curatenia (daca exista )....

Unknown spunea...

este foarte adevarat ce se spune in acest articol...daca nu se intelege cu vorba buna atunci trebuie sa recurgem la niste reguli de severitate

Unknown spunea...

Acest articol este foarte adevarat si ar trebui sa se schimbe acest lucru prin impunerea unor reguli iar daca aceasta metoda nu va merge sa luam masuri gen:sanctiuni si amenzi.

Unknown spunea...

Acest articol este foarte adevarat si ar trebui sa se schimbe acest lucru prin impunerea unor reguli iar daca aceasta metoda nu va merge sa luam masuri gen:sanctiuni si amenzi.

Unknown spunea...

ACEST ARTICOL ESTE FOARTE ADEVARAT DEOARECE MAJORITATEA ELEVILOR NU STIU CUM SA SE COMPPORTE IN CIVILIZATIE .AR TREBUI SA SE IMPUNA NISTE REGULI STRICTE CU PRIVIRE LA ACEST LUCRU IAR INCALCAREA LOR SA DUCA LA AMENZI.

Unknown spunea...

Intradevar este o problema destul de mare si ar trebui tratata cu mai multa seriozitate, oriunde mergi rar intalnesti un WC curat,ar trebuie luate masuri de precautie, dar lumea din ziua de azi e din ce in ce mai dezinteresata de mirosurile insuportabile de fumul de tigara si de mizeria ce se ascunde prin WC-uri .trebuie sa sa fim mai precauti cu igiena noastra de zi cu zi si sa ne comportam mai civilizat.

Unknown spunea...

Intradevar este o problema destul de mare si ar trebui tratata cu mai multa seriozitate, oriunde mergi rar intalnesti un WC curat,ar trebuie luate masuri de precautie, dar lumea din ziua de azi e din ce in ce mai dezinteresata de mirosurile insuportabile de fumul de tigara si de mizeria ce se ascunde prin WC-uri .trebuie sa sa fim mai precauti cu igiena noastra de zi cu zi si sa ne comportam mai civilizat.

marți, mai 08, 2012

Unknown spunea...

Este forte adevarat ce se spune in aceasta postare , si ar trebui sa ne pese cum arata chiar si wc-ul dintr-o incapere. Dar pentru inceput trebuie sa se faca curat si dupa sa mentinem curatenia ca asa este frumos si civilizat!!

Anonim spunea...

acest articol este foarte adevaratcaft deoarece, nu toata lumea este civilizata in adevaratul sens al cuvantului.....

Unknown spunea...

Acest articol subliniaza cu adevarat problema cu care noi ne confruntam zi de zi,oamenii din natiunea romana.Sper ca aceasta publicatie sa-i determine pe ceilalti sa faca ceea ce trebuie,altfel trebuie sa apelam la masurile corespunzatoare.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Intradevar este o problema destul de mare si ar trebui tratata cu mai multa seriozitate, oriunde mergi rar intalnesti un WC curat,ar trebuie luate masuri de precautie, dar lumea din ziua de azi e din ce in ce mai dezinteresata de mirosurile insuportabile de fumul de tigara si de mizeria ce se ascunde prin WC-uri .trebuie sa sa fim mai precauti cu igiena noastra de zi cu zi si sa ne comportam mai civilizat.

Anonim spunea...

sunt de parere ca in acest articol se spune adevarul si ca este pus in evidenta faptul ca multa lume nu are educatia celor sapte ani de acasa, iar in scolii elevi nu sunt respomsabili si de aceea ei continua sa faca tot felul de abuzuri.Tebuie facute renovari in scoli si trebuie treas la rspundere cel care face stricaciuni

Unknown spunea...

Acest articol face referire la aspectele neplacute ale Wc-urilor din Romania si trezesc oamenii la realitate.

Plesca Ana-Maria spunea...

acest articol este foarte adevarat si ar trebui sa invatam sa pretuim lucrurile bune si care ne sunt de folos.

Unknown spunea...

După părerea mea acest articol este foarte adevarat. Aceste probleme vor fi îndreptate dacă vor fi aplicate noi reguli stricte, vor fi date amenzi astfel cei din jur își vor da seama ca nu e corect ce au facut și se vor comporta ca niște oameni civilizați cu minte la cap.

THJ spunea...

Sunt destule campanii pentru educarea poporului, dar nu știm să le valorificăm și să învatam ceva din acestea.Cred că recurgerea la reguli drastice ar schimba ceva, reguli sunt,însă nu sunt atât de drastice și nu se respectă. Fiecare om trebuie să dea dovadă de o buna educație.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Acest articol reprezinta crudul adevar. Noi trebuie sa tinem cont ca unele persoane nu au cei 7 ani de acasa, daca acestia nu vor realiza ca igiena este importanta in viata de zi cu zi singuri vor ajunge sa traiasca intr-un mediu poluat si plin de bacterii .Aceste lucruri au consecinte grave ce produc diverse probleme de santate.

Unknown spunea...

Articolul dezvaluie o problema adevarata,dar care majoritatea se feresc sa o abordeze. Traim in era tehnologiei,dar se pare ca igiena inca da batai de cap oamenilor. Cred ca pedeapsa ar fi cea mai eficienta,dar inainte de toate cred ca lumea ar trebui sa recunoasca existenta acestei probleme.

Unknown spunea...

Acest articol cu privire la folosirea WC-ului este foarte adevarata, deoarece nimeni nu da dovada de buna folosire al lui. Toti dintre noi ar trebui sa reflectam asupra acestui lucru IMPORTANT.

Unknown spunea...

Articolul publicat este adevarul despre comunitatea in care traim, reflecta realitatea in care multi dintre noi traiesc, de aceea trebuie luate masuri foarte serioase si trebuie sa se puna in aplicare reguli noi in sactionarea celor care nu stiu sa pastraze curatenia, sa respecte pe ceilalti si mediul inconjurator.

Unknown spunea...

Cu adevarat, acest articol este intr-adevar foarte bine structurat si care reflecta o realitate crunta. Civilizatia are la baza educatia, iar aceasta este din ce in ce mai rara, chiar pe cale de disparitie. Nimeni nu face nimic in aceasta privinta, iar daca ceilalti nu o fac, eu , tu sau ea de ce ar face-o? Aceasta este mentalitatea multora. Vrem sa schimbam ceva dar asteptam ca altii sa vina cu initiative! Fiecare poate propune ceva care mai devreme sau mai tarziu care poate deveni o schimbare in bine.

Unknown spunea...

Într-adevar această problemă a ajuns să se extindă tot mai mult fară ca nimeni să ia vreo măsură de precauție,ceea ce a dus ca fiecare să se comporte după cum vor ei,uitând că ar trebui să respecte anumite reguli ceea ce a dus în nefavorizarea igienei personale.Consider că ar trebui să se ia măsurile de precauție necesare,iar cei ce nu le respectă să fie pedepsiți.

Unknown spunea...

Întradevar, lucrurile spuse în acest articol sunt 100% adevărate. În primul rând, profesorii sunt modele de urmat pentru elevi dar, în unele cazuri..nu! Lipsa bunului simț este un lucru normal astăzi, și toți vor să fie în pas cu tot ce e nou, dar nici măcar NU știu să folosească un WC public!Și ne mai este și rușine cu țara noastră...!!! Noi suntem singurii care vom avea de suferit, nu altcineva și, NOI trebuie să ne mobilizăm și să încercăm măcar să remediem problema!

Dobos Andreea-Bianca spunea...

acest articol este foarte adevarat deoarece,nu toti oamenii stiu ce este aceea civilizatie... iar acest lucru tine de bunul simt....

ASA TIME FOR KIDS spunea...

Sunt de acord cu afirmatiile aduse de domnul profesor si consider ca wc-ele din Romania arata groznic,mai putin cele din locurile foarte aglomerate(mall-uri, primarii, banci nationale ). Ar trebui acordata mai multa atentie acestui aspect neplacut .

Unknown spunea...

Consider ca fiecare persoana este responsabila de igiena din propriul wc.Sunt de accord cu acest articol deoarece surprinde niste idei esentiale pentru fiecare persoana.

Unknown spunea...

Dupa parerea mea acest comentariu este foarte adevarat pentru ca ne reprezinta pe noi, si este foarte rusinos.Ar trebui puse reguli noi care sa fie respectate de toata lumea, nu numai de persoanele cu bun simt.

Unknown spunea...

Dupa parerea mea acest comentariu este foarte adevarat pentru ca ne reprezinta pe noi, si este foarte rusinos.Ar trebui puse reguli noi care sa fie respectate de toata lumea, nu numai de persoanele cu bun simt.

Unknown spunea...

Sunt de părere că articolul de mai sus are perfectă dreptate și că în marea majoritate a WC-urilor din România nu sunt respectate măsurile de igienă. Pentru că trăim într-o comunitate ar trebui,măcar din bun simț, să fim atenți la aspecte ce șin de igiena noastră!!! CE ȘIE NU-ȚI PLACE, ALTUIA NU-I FACE! Nouă nu ne place să stăm într-un mediu infect, nici noi la rândul nostru nu trebuie să ne batem joc de munca celor ce totuși strâng după noi.

Unknown spunea...

Aceasta problema este des intalnita la noi in tara. Nimeni nu se oboseste sa faca nimic si de aceea totul ramane neschimbat. Aceasta problema trebuie tratata ca atare si rezolvata in prim plan de noi, iar mai apoi de ceilalti. Daca am prelua noi initiativa, ceilalti poate si.ar schimba parerea si comportamentul fata de societatea in care traim.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Din punctul meu de vedere, fiecare om este responsabil de faptele sale, urmările comportamentului sau reflectandu-se nu doar in mediul in care trăiește, ci și asupra sănătății sale. Oamenii care folosesc WC-urile publice impropriu ar trebui să fie informați cu privire la folosirea corectă a acestora, iar dacă regulile nu sunt aplicate, ar trebui sancționați.

Unknown spunea...

Cred ca lumea ar putea respecta de buna voie aceste lucruri,ele tin de bunul simt al fiecaruia.Felul cum a fost prezentate aceste aspecte dauntoare personalitatii si sanatatii noasre ar putea trezi subconstientul si ar activa comportarea exemplara.Iar daca vom arata adevarata valoare a noastra putem fi un exemplu de urmat.

Unknown spunea...

acest articol ne atrage atentia asupra faptului ca lumea e din ce in ce mai dezinteresata de mizeria din WC-uri.daca nu suntem in stare sa respectam simplele reguli de igiena, ar trebui sa recurgem la niste reguli de severitate.

Unknown spunea...

După parerea mea,acest articol este adevarat având in vedere că mulți sunt lipsiți de respect de sine. Dacă ai respect de sine, ai respect și pentru cei din jur, însă fiecare alege sa facă ce vrea,unii alegâng forma cea mai simpla pentru ei de a lasa dezordine în urma lor!!!

Unknown spunea...

Cu privirea la aceasta publicatie pot spune ca oamenii dovedesc ca sunt necivilizati, deoarece nu stiu cum sa foloseasca WC-urile corect.

Baciu Mihaela spunea...

Acest articol ne arata cat de neglijenti sunt unii oameni si ca nu apreciaza bunurile si munca altuia.La noi in tara ar trebui sa se introduca o lege prin care oameni sa fie obligati sa respecte cea ce nu le apartine.Educatia nu este o solutie avantajoasa deoarece toti stim cum sa procedam dar unii aleg calea gresita.Singura solutie au fi autoritatea.Trebuia tras un semnal de alarma!!!!!!!!

Baciu Mihaela spunea...

Acest articol ne arata cat de neglijenti sunt unii oameni si ca nu apreciaza bunurile si munca altuia.La noi in tara ar trebui sa se introduca o lege prin care oameni sa fie obligati sa respecte cea ce nu le apartine.Educatia nu este o solutie avantajoasa deoarece toti stim cum sa procedam dar unii aleg calea gresita.Singura solutie au fi autoritatea.Trebuia tras un semnal de alarma!!!!!!!!

Unknown spunea...

Dupa parerea mea in acest articol se supne numai adevarul. Unii oameni nu stiu cum sa se comporte int-o societate,nu au respect fata de ceilalti si mai ales fata de sine...
E o rusine sa lasi in urma ta mizerie,asta iti defineste caracterul.

Bunduc Cezar spunea...

Consider ca wc-urile si canalizarea sunt doua repere importante in dezvoltarea societatii.
Ele sunt si un criteriu din care reiese gradul de modernizare a unei tari.
Noi, ca elevi, trebuie sa dam dovada de bun simt si sa respectam regulile de igiena.Trebuie sa dam dovada de cei sapte ani de acasa.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Dupa parerea mea articolul de mai sus spune adevarul pentru ca in multe wc-uri din Romania se gasesc fel de fel de gunoaie,iar mizeria este de neoprit ,avand oameni care nu pretuiesc curatenia si igiena. Ar fi trebuit ca pana acum sa se fi luat masurile necesare pentru societate si civilizatie .

Anonim spunea...

Dupa parerea mea este inacceptabil ca în secolul 21 mai sunt probleme de folosire a WC.ului , rușine nouă ca ne confruntăm cu astfel de probleme . Sper ca în viitor să se organizeze niște cursuri , poate că așa românul nu se va mai face de râs cu toaletele dezgrațioase .

Morosanu Tudor Marius spunea...

Acest articol spune numai adevarul.Acesta problema este destul de serioasa deoarece multi elevi din ziua de azi le lipsesc bunele manere pe care ar trebui sa le aiba fiecare dintre noi.

Unknown spunea...

Prin astfel de articole putem sa ne dam seama cu usurinta care sunt lucrurile relativ minore, dar foarte importante care ne tradeaza educatia.Nu stiu daca ar exista o solutie care sa fie atat de eficienta incat aceasta problema sa dispara in totalitate.Parerea mea este ca totul tine de noi ca societate si modul in care vrem sa fim priviti din exterior.

Unknown spunea...

Este o rusine sa lasi in urma ta gumoaie si mizerie.
Trebuie facut ceva in acesta privinta. Pana nu se va intampla ceva grav, nu se va lua nici o masura.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Georgiana Maticiuc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Dupa parerea mea este inacceptabil ca in secolul 21 mai sunt probleme cu folosirea wc.ului , rusine noua ca ne confruntam cu astfel de probleme . Spre ca in viitor sa se organizeze niste cursuri , poate ca asa romanul nu se va mai face de ras cu toaletele dezgratioase .

Unknown spunea...

Eu cred ca acest articol reprezinta un semnal de alarma pentru muti dintre noi.Eu cred ca toti ar trebui sa-si puna un semn de intrebare,deoarece regulile de igiena sunt incalcate cu nepasare si trebuie sa contibuie toti la respectarea acestora.Fiecare om, este responsabil de faptele sale si de mediul in care traieste.Problema WC.urilor este una foarte grava, deoarece unii nu-si dau seama, ca prin respectarea sau incalcarea regurilor, arata cat de educat esti si cat de mult iti place sa traiesti ingrijit.In primul rand trebuie sa ai grija de sanatatea ta, si trebuie sa ai respect fata de tine si fata de cei din jurul tau.

Unknown spunea...

Articolul citit este unul adevărat şi ar trebui să ne pună un semn de întrebare.Desigur rezolvarea acestei probleme nu ar trebui să fie un sacrificiu pentru noi.Împreună facem parte dintr-o comunitate şi noi trebuie să ne mobilizăm şi să încercăm să rezolovăm problema pentru a demonstra că avem cei şapte ani de acasă. Noi în mod constant folosim WC-urile, dar nu ne pasă ce rămâne în urma noasrtă, astfel dovedim că suntem nişte persoane needucate şi dăm dovadă de nepăsare şi de lipsa bunului simţ.

Georgiana Maticiuc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Din punctul meu de vedere oameni din zilele noastre nu mai sunt atenti la astfel de lucruri au cu totul alte preocupari...dar nu putem da vina pe toti mai sunti si persoane care respecta curatenia in wcuri si peste tot dar nu pot face nimic deoarece cei care nu le pasa ajung sa strice totul...trebuie facut ceva in privinta wcurilor exact cum se spune in acest articol trebuie atrasa atentia si facut ceva urgent in privinta aceasta altfel lucrurile s ar putea denatura si mai mult decat in prezent.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Acest articol are foarte mare dreptate. Trebuie sa fim civilizati, si sa avem respect , intai fata de noi, dar si pentru cei din jur. Unii oameni nu stiu sa se comporte in societate, si nu fac nimic in pirvinta acestui lucru. Articolul arata lipsa bunului simt...si ar trebui sa se ia niste masuri drastice pentru aceasta problema..

Georgiana Maticiuc spunea...

Dupa parerea mea, acest articol prezinta realitatea dura in care ne aflam. Wc-urile neingrijite si neigienizate arata personalitatea oamenilor ce o folosesc. Daca prin vorba buna oamenii nu inteleg importanta curateniei de la bai respectiv WC-uri, sanctiunile raman ultimul lucru.

Unknown spunea...

Aces articol reprezintă realitatea.Realitate în care noi toţi trăim şi de multe ori ne-o construim.Această problemă este una destul de gravă.Astfel de probleme se întalnesc in mare parte la noi,la români,fie din nesimţite,fie din lipsa de educaţie,fie de la prea mult tupeu.Din punctul meu de vedere daca nu ne putem înţelege de vorbă bună,atunci trebuie aplicate amenzi pentru cei care nu respectă regulile.

Unknown spunea...

In Romania majoritatea oamenilor neglijeaza tot felul de aspecte care defapt sunt importante. Din punctul meu de vedere nesimtirea a atins cote maxime , trebuie remediata aceasta situatie pana cand nu va ajunge o tara plina de gunoaie .

TIC spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Din punctul meu de vedere o ţară curată înseamnă o civilizaţie educată. Pentru a da dovadă de o bună educaţie trebuie mai întâi de toate să luăm seama la ordinea din spaţiile publice. Conform acestui articol, wc-ele constituie un aspect foarte important atunci când vine vorba de curăţenie. Consider că cele scrise mai sus reprezinta trista realitate, care necesită luarea unor măsuri.Cel mai bine ar fi ca fiecare să fie responsabil pentru păstrarea igienei în urma folosirii wc-ului. Păstraţi curăţenia în wc, aspiraţi spre o ţară mai atractivă şi frumoasă!!!

TIC spunea...

Este adevărat tot ce spune acest articol.Lumea a uitat sau nu vrea să fie un om civilizat,comportându-se urât.Folosesc WC-urile în mod constant , dar niciodată nu ştiu să lase curăţenie, dând dovadă de lipsa bunului simţ şi de needucaţie. Articolul acesta ne prezintă realitatea,o realitate din care toţi facem parte şi trebuie să ne mobilizăm încercând să rezolvăm această problemă pentru binele comunităţii în care trăim

Unknown spunea...

Această problemă ţine în primul rand de educaţia fiecăruia. Dacă personalul care se ocupă de curăţenia şi igienizarea grupurilor sanitare nu poate îndeplini această sarcină, ar trebui ca noi să ne mobilizăm şi sa demonstrăm că avem o educaţie demnă de urmat.

TIC spunea...

Este adevărat tot ce spune acest articol.Lumea a uitat sau nu vrea să fie un om civilizat,comportându-se urât.Folosesc WC-urile în mod constant , dar niciodată nu ştiu să lase curăţenie, dând dovadă de lipsa bunului simţ şi de needucaţie. Articolul acesta ne prezintă realitatea,o realitate din care toţi facem parte şi trebuie să ne mobilizăm încercând să rezolvăm această problemă pentru binele comunităţii în care trăim

Apetrei Denisa spunea...

Acest articol reprezintă testul de civilizație pe care îl picăm cu brio.De multe ori mi s-a întâplat să merg la toaleta școlii și să mă întorc din drum din cauza mirosului sau a mizeriei. Deși nu sunt încantată trebuie să spun că suntem cu toții responsabili de asta. Principala scuză a elevilor când sunt întrebați dacă așa fac și acasă, aceștia răspund că acasă au grijă de lucrurile personale, însă realitatea din WC-uri le trădează vorbele și caracterul. Deși nu se acordă importanță curățeniei din WC-uri, aceasta ar putea fi considerată o amprentă a noastră ca popor.

Anca Paduraru spunea...

In opinia mea, nu te poti numi o persoana civilzata atata timp cat nu ai cunostinte fundamentale care ar trebui sa le aplici atat pentru binele tau si al celorlalti...Multe persoane au un aer de superioritate si probabil practica lucrucile mentionate in articolul de ma sus....In opinia mea, mai intai de toate, trebuie sa fii o persoana curata, sa stii sa respectii drepturile celorlalti, sa ai acele valori care te fac un bun cetatean...,,Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste"

Alexa Geanina spunea...

Bunul simt lipseste, in zilele noastre,sunt putini oameni ce se implica la remedierea acestora in astfel de situatii, ,restul dau dovada de needucare...lumea e din ce in ce mai dezinterezata de mizeria din wc-uri ,de mirosurile insuportabile si de resturile aruncate pe jos daca nu exista initiativa si voluntari nu prea avem ce face .. e si normal nimanui nui place sa stranga in urma altora mai ales in astfel de situatii . Rezolvarea acestei probleme este cam dificila ,tot ce trebuie facut este sa pastram curatenia (daca exista )....

Unknown spunea...

Cred ca acest articol este adevarat. Aceste probleme pot fi îndreptate dacă vor fi aplicate noi reguli mult mai stricte decat cele existent.Sa fie date amenzi astfel incat sa fie mult mai constienti ca nu e corect ce fac și se vor comporta ca niște oameni civilizați.

Unknown spunea...

Parerea mea este ca acestea ar trebui invatate inca de cand copiii sunt la gradinita. Unii sunt ofensati de conditiile de la wc-urile scolii, dar nici macar nu sunt in stare sa pastreze si sa intretina acele mici conditii, desi totul are un aspect mai putin favorabil...Ina ansamblu, nici cei de la organizarea scolii nu au luat masuri in aceste privinte. Ori de cate ori e ceva in neregula, elevii primesc observatii, insa nimeni nu face nimic. Totusi, fiecare ar trebui sa stie ca exista niste responsabilitati, si din respect pentru sine, ar trebui respectate.

Anonim spunea...

Articolul de mai sus este foarte adevarat deoarece aceasta problema este foatre importanta dar si foarte grava. Sunt de parere ca cei care nu respecta regulile de igiena ar trebui sa fie sanctionati.

Unknown spunea...

Consider ca acest articol ne aminteste cat de important e respectul pentru cei din jur si pe tine te obliga sa fii civilizat, atat in locurile publice cat si in intimitate.Ar trebui sa se schimbe CEVA prin impunerea unor reguli iar daca aceasta metoda nu va merge sa luam masuri:sanctiuni si amenzi ridicate

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andreea Trincă spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
stefy spunea...

Acest articol este foarte adevarat şi ar trebui să se schimbe acest lucru prin impunerea unor reguli iar dacă această metodă nu va merge să luăm măsuri: sancţiuni şi amenzi.

Unknown spunea...

WC-ul este cu adevărat test al civilizaţiei.Din punctul meu de vedere,fiecare persoană ar trebui să constate asta şi să respecte ceea ce il înconjoară.Acest lucru nu ţine de legi scrise,norme scrise etc.Totul ţine de educaţia primită în familie,sau în şcoală.Este vorba de legea bunului simţ.

Unknown spunea...

aceasta problema este foarte grava si jenanta. wc-ul este o necesitate pentru fiecare dintre noi. pastrarea curateniei in wc este o dovada de educatie si respect fata de ceilalti. ar trebui sa ne gandim ca igiena tine de educatia fiecaruia.
ar trebui sa ne mobilizam toti si sa constientizam gravitatea acestei probleme.
este bine ca s-a pus in discutie aceasta problema, poate asa o sa ne gandim putin si o sa ne schimbam atitudinea.

Lavinia spunea...

Este adevarat!!! Oriunde mergi, rar intâlneşti un WC care să fie curat, igienic, bunul simţ, educaţia lipseşţe absolut, ar trebui luate măsuri de precauţie!!!

Unknown spunea...

Acest articol este adevarat si ar trebui luate masuri impotriva celor care nu respecta igiena. Sunt de parere ca igiena este foarte importanta in viata omului si totodata ne defineste.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
dutzy spunea...

aceasta problema nu este una de ieri, de azi! este o problema de actualitate dar si una foarte prezenta in trecut! motivele pentru aceasta culpa pot6 fii foarte diferite si diverse! poate lipsa educatiei,lipsa simtuluicivic sau pur si simplu nepasarea este raspunzatoare de aceasta problema! in momentul actual se merge pe ideea: ,, daca celalalt nu face nimic si isi bate joc,eu de ce sa nu fac la fel?,,
Este o mare problema si de ea suntem raspunzatori cu totii! de la individ la societate!

Unknown spunea...

Acest articol este adevarat si acest lucru trebuie schimbat. Trebuie sa existe acel respect pentru cei din jur,deoarece asa ne respectam pe noi insine. Noi nu trebuiem sa promovam acelasi lucru,consolande-ne cu ideea ca oricum e mizerie. Sa avem un pic de bun simt,parerea mea.

Andreea Trincă spunea...

Articolul de mai sus este adevarat. În unele ţari toaletele sunt impecabile, dar în majoritatea sunt un dezastru. Noi elevii, parinţii, bunicii, profesorii jucăm un rol important în societate. Tot ce ne înconjoară depinde de acţiunile noastre. Deci, este numai vina noastră. Ar trebui să ne respectăm facând curaţenie. Toaleta şi bucătăria unei case sunt reprezentative pentru o familie. Păstraţi curaţenia şi vă veţi respecta!

gheorghilas elena spunea...

consider ca aceasta problema este una foarte grava si ne preocupa intr-o masura egala pe toti indiferent de varsta si sex.
toti ne dorim nu doar o casa curata ci si un mediu curat de aceea cred ca ar trebui sa pastram curatenia in wc-uri si in toate locurile publice.atata timp cat vom fi nepasatori vom trai in mizerie. sa nu luam in deradere importanta wc-ului pentru ca ele chiar au un rol deosebit de important in viata fiecaruia.

Unknown spunea...

Într-adevar acest articol arata bunele maniere si educatie primita! Este de-a dreptul deranjant sa stim ca unii oameni nu stiu sa foloseasca WC-ul.
În unele locuri nici nu sunt toalete "bune" si ingrijite ...in scoli de exemplu nici macar nu este sapun sau la unele bai nu curge apa! este normal sa te speli pe maini dupa ce mergi la toaleta......
problemele legate de curatenia in toaleta nu este de ieri sau de azi.Cred ca societatea ar trebui sa ne ofere conditii...deoarece uni vad ca nu este ingrijita si de aceea cred ca arata asa WC-urile

Anamaria Grigoriu spunea...

parerea mea este ca in acest caz ne confruntam cu o problema foarte grava,traim intr-o Romanie unde s-a uitat de mult de bunul simt cred ca o persoana care e in stare sa faca asa ceva nu se respecta pe ea insasi.

Unknown spunea...

problema acesta este una veche si ne priveste pe toti deoarece atat in scoala cat si in camin conditiile sunt improprii.Usile sunt stricate,cosul de gunoi are rol decorativ cat despre sapun si prosoape,lipsesc cu desavarsire.

Unknown spunea...

Problema este una veche cu care ne confruntam de mult timp atat in scoala cat si in camin unde sunt conditii improprii.

Unknown spunea...

Ne confrunam cu problema acesta atat in scoala cat si in camin.conditiile sunt improprii.

Marian Osoianu spunea...

Articolul face referire la W.C publice asta insemnand ca nu e unul singur devina la ce se intampla ci un nr X de persoane.Aceste persoane din lipsa de educatie sau "caterinca" cum este numita uneori prostia fac aceste lucruri(enumerate in articolul prezent) insa nu sunt constiente ce denota aceasta lipsa de educatie,de bune maniere si din cauza asta continua sa fie indiferente si perseverente in prostia lor.Indiferent de sanctiunile propuse romanul e inventiv si daaca nu va fi sa mearga la WC natura il serveste cu credinta deci solutia sunt parintii care trebuie sa isi puna amprenta in educatia copilului viitor individ ce va face parte din societate.

Owner spunea...

Aricolul de mai sus aduce in discuţie o problemă foarte importantă . In ziua de astăzi puţini sunt aceia care ştiu cu adevărat cum să se comporte in viaţa de zi cu zi . Da WC-ul este un adevărat test al civilizaţiei pentru că a şti cum sa foloseşti un wc este ceva elementar , ceva ce oricine ar trebui să ştie să facă . Dacă este să privim spre ţările civilizate şi să vedem ce condiţii au toaletele vom ramîne uimiţi de starea in care acestea se află . Pe cînd în ţările din estul Europei lucrurile sunt total pe dos . Oamenii nu sunt preocupaţi de ceea ce este elementar , de educaţie şi formare. Probabil că şi aceste contribuie oarecum in această problemă . Sper ca pe viitor cineva sa remedieze problema acesta precum şi multe altele.

Anonim spunea...

acest lucru este foarte adevarat da in primul rand trebuie sa educam tineri...si sa oferim conditii necesare pentu fiecare si sa impunem respectul tuturor

Bitiusca Maria spunea...

Intradevar multe scoli au wc-urile dezordonate stricate dar astai Romania!!!

Unknown spunea...

Dupa parerea mea ar trebui multa severitate si amenzi usturatoare pentr cei ce incalca regulile si lasa mizerie .In primul rad ar fi respectul fata de cei din jur care unii dintre noi din pacate nu il au dar nu numai pentru ei ci si pentru noi.Atunci cand vezi intr-un WC dezastru nimic nu iti da dreptul sa contribui la accentuarea lui,asa cum nu ar trebui sa arunci diverse ambalaje pe starazi ....

Ignat Paula spunea...

În ziua de azi lipseşte bunul simţ. Intr-adevăr,aşa cum se spune ân articol,e foarte deranjant ceea ce se întâmpla...Ar trebui ca unii să se implice şi să găsească o soluţie la această problemă.

Unknown spunea...

Multe persoane sunt de parere ca WC-ul este un loc pe care trebuie sa-l tratam cu indiferenta si cu lipsa de respect, dar nu este asa. WC-ul este una din utilitatile noastre zilnice, fie ca suntem acasa sau intr-un alt loc . Asa cum stim sa avem grija de aspectul nostru , trebuie sa stim ,sa ne dam silinta sa avem grija WC-uri, fie ca sunt personale sau publice.

Andrici Raluca Adelina spunea...

Articolul este intradevar adevarat. WC-ulrile sunt peste tot murdare. Toti ar trebui sa aiba grija ce cum folosesc WC, si in plus nu este bine pentru igiena personala sa folosim WC murdare.

Unknown spunea...

Sunt de parere ca acesti elevi aceste persoane care fac aceste lucruri ar trebui pedepsite cu pedepse minore sau majore unde este cazul. Asadar ar trebuii inpus un regulament comform caruia sa ne se mai faca dezastre... Un elev iresponsabil trebuie pedepsit... Dar pe cealalta parte si conducerea scoli ar trebui sa amenajeze si sa aiba griga de baile scoli.

Unknown spunea...

După părerea mea, acest articol este foarte adevărat, în primul rând la noi in ţară ori unde te duci la vre-un WC public este mizerie şi parca nici nu vrei sa mai intri acolo,şi în al doilea rând se pot lua multe boli...

Unknown spunea...

Într-adevăr , această problemă este foarte jenantă, făcută de copii fără cei şapte ani de acasă. Părerea mea este că ar trebui să se facă ore despre utilizarea corectă a WC-ului.

Maria spunea...

Articolul de mai sus este adevarat intr-u totul si consider ca este doar o mica parte din realitate dezastruoasa,as putea insira o multime de cazuri mult mai grave.Dupa parerea mea eu cred ca toate lucurile rele se trag dupa modul cum am fost crescuti si mai ales dupa societatea in care ne aflam.Astfel daca suntem obisnuiti cu mizeria de prin scoli inca de mici,noi vom considera aceasta ceva normal si vom face la randul nostru mizerie.Si cum poti sa te mai porti delicat cand baia este in igrasie,te gandesti ca daca faci mizeri in plus nu e nimic,oricum era deja pentru ca nu te atrage nimic.Statul e de vina,educatia copiilor deoarece ei fac asa cum vad si condiitiile deloc confortabile.Este ceva serios de gandit,de rezolvat urgent!

Unknown spunea...

Intradevar este o problema destul de mare si ar trebui tratata cu mai multa seriozitate, oriunde mergi rar intalnesti un WC curat,ar trebuie luate masuri de precautie, dar lumea din ziua de azi e din ce in ce mai dezinteresata de mirosurile insuportabile de fumul de tigara si de mizeria ce se ascunde prin WC-uri .trebuie sa sa fim mai precauti cu igiena noastra de zi cu zi si sa ne comportam mai civilizat

Bereșoae Alina spunea...

Aceasta este o problemă întâlnită la multe instituții! Asta ține de respectul față de ceilalți! Multe din WC-uri au devenit locuri unde se bea și se fumează! Ar trebui ca la fiecare clasă să se discute despre această problemă, iar celui care este văzut ca încalcă vreo regulă să i se atragă atenția, poate facandu-se de râs îi va fi rușine și nu va mai proceda astfel data viitoare.

Maria spunea...

Articolul de mai sus este adevarat intr-u totul si consider ca este doar o mica parte din realitate dezastruoasa,as putea insira o multime de cazuri mult mai grave.Dupa parerea mea eu cred ca toate lucurile rele se trag dupa modul cum am fost crescuti si mai ales dupa societatea in care ne aflam.Astfel daca suntem obisnuiti cu mizeria de prin scoli inca de mici,noi vom considera aceasta ceva normal si vom face la randul nostru mizerie.Si cum poti sa te mai porti delicat cand baia este in igrasie,te gandesti ca daca faci mizeri in plus nu e nimic,oricum era deja pentru ca nu te atrage nimic.Statul e de vina,educatia copiilor deoarece ei fac asa cum vad si condiitiile deloc confortabile.Este ceva serios de gandit,de rezolvat urgent!

Maria spunea...

Articolul de mai sus este adevarat intr-u totul si consider ca este doar o mica parte din realitate dezastruoasa,as putea insira o multime de cazuri mult mai grave.Dupa parerea mea eu cred ca toate lucurile rele se trag dupa modul cum am fost crescuti si mai ales dupa societatea in care ne aflam.Astfel daca suntem obisnuiti cu mizeria de prin scoli inca de mici,noi vom considera aceasta ceva normal si vom face la randul nostru mizerie.Si cum poti sa te mai porti delicat cand baia este in igrasie,te gandesti ca daca faci mizeri in plus nu e nimic,oricum era deja pentru ca nu te atrage nimic.Statul e de vina,educatia copiilor deoarece ei fac asa cum vad si condiitiile deloc confortabile.Este ceva serios de gandit,de rezolvat urgent!

Maria spunea...

Articolul de mai sus este adevarat intr-u totul si consider ca este doar o mica parte din realitate dezastruoasa,as putea insira o multime de cazuri mult mai grave.Dupa parerea mea eu cred ca toate lucurile rele se trag dupa modul cum am fost crescuti si mai ales dupa societatea in care ne aflam.Astfel daca suntem obisnuiti cu mizeria de prin scoli inca de mici,noi vom considera aceasta ceva normal si vom face la randul nostru mizerie.Si cum poti sa te mai porti delicat cand baia este in igrasie,te gandesti ca daca faci mizeri in plus nu e nimic,oricum era deja pentru ca nu te atrage nimic.Statul e de vina,educatia copiilor deoarece ei fac asa cum vad si condiitiile deloc confortabile.Este ceva serios de gandit,de rezolvat urgent!

Maria spunea...

Articolul de mai sus este adevarat intr-u totul si consider ca este doar o mica parte din realitate dezastruoasa,as putea insira o multime de cazuri mult mai grave.Dupa parerea mea eu cred ca toate lucurile rele se trag dupa modul cum am fost crescuti si mai ales dupa societatea in care ne aflam.Astfel daca suntem obisnuiti cu mizeria de prin scoli inca de mici,noi vom considera aceasta ceva normal si vom face la randul nostru mizerie.Si cum poti sa te mai porti delicat cand baia este in igrasie,te gandesti ca daca faci mizeri in plus nu e nimic,oricum era deja pentru ca nu te atrage nimic.Statul e de vina,educatia copiilor deoarece ei fac asa cum vad si condiitiile deloc confortabile.Este ceva serios de gandit,de rezolvat urgent!

Bonaparte Ioana spunea...

Aceasta problema este intalnita in special la noi romanii.....totul tine de lipsa celor 7 ani de-acasa si indiferenta cu care e tratata aceasta problema...Unii oameni chiar nu au respect fata de bunurile publice ...Sunt sigura ca la ei acasa nu se face asa ceva dar totusi in alte parti se comporta total diferit. Rusine acelor oameni!!

Gritcu Cristian spunea...

Multe dintre şcoli au intradevăr WC-urile aflate intr-o stare deplorabilă,dar se pare că administraţia şcolilor respective nu-şi dau interesul mai deloc pentru a găsi o soluţie referitor la această problemă.Cine ştie ce boli mai putem lua şi noi din aceste locuri non-sanitare?Sunt curios dacă reprezentanţii acestor consilii de administraţie au băile lor de acasă exact in aceeasi stare sau nu.Îi considerăm noi pe chinezi nişte oameni mici şi asemănători între ei,dar se pare că sunt cu mult in faţa noastră referitor la igiena WC-urilor.Tot respectul meu pentru acest popor!

damatar emilia spunea...

Acest articol este foarte adevarat , deoarece probrema cu WC-urilr din scoli este grava ,pentru igiena elevilor si ai profesorilor . Curatenia din bai tine de bunul simt

Diaconu Mihai-Răducu spunea...

Această problemă a wc-urilor din școli din intitutiile statului și nu numai este foarte gravă si din această cauză Romania este considerata o tară necivilizata. De aceea trebuie sa tratam aceasta problema in cel mai serios mod cu putinta și sa speram ca in viitorul apropiat sa sae rezolve aceasta problema

Unknown spunea...

Eu cred că acest articol este foarte adevărat. Cred ca toată lumea ar trebui să respecte oamenii care muncesc pentru a întretine WC-urile curate.

TÂRGUL DE CARIERE spunea...

În cele mai multe şcoli,WC-urile nu sunt bine amenajate sau dacă sunt utilizate corespunzător. Pentru rezolvarea acestei probleme este necesară pe lângă educaţia dată din familie elevilor ,o oră în care acestora să li se vorbească de importanţa cunoaşterii utilizării WC-ului.

Anonim spunea...

Multe dintre şcoli au intradevăr WC-urile aflate intr-o stare deplorabilă,dar se pare că administraţia şcolilor respective nu-şi dau interesul mai deloc pentru a găsi o soluţie referitor la această problemă.Cine ştie ce boli mai putem lua şi noi din aceste locuri non-sanitare?Sunt curios dacă reprezentanţii acestor consilii de administraţie au băile lor de acasă exact in aceeasi stare sau nu.Îi considerăm noi pe chinezi nişte oameni mici şi asemănători între ei,dar se pare că sunt cu mult in faţa noastră referitor la igiena WC-urilor.Tot respectul meu pentru acest popor!

Imbrea Andreea spunea...

Tot ceea ce s-a spus mai sus este foarte adevărat. În opinia mea, nerespectarea unor astlfel de reguli banale, dă dovadă de lipsă de educație și indiferență față de obiectele comune. De ce trebuie să ne facem țara de rușine pentru atît?
Pentru cei care încalcă aceste mici reguli le doresc o pedeapsă foarte mare.

Puţanu Laurenţiu spunea...

Având în vedere că şcoala noastră nu este ca o altă cred că cei însărcinaţi cu igienizarea şcolii ar trebui să se implice un pic mai mult.Ar trebui să se facă şi o informare a elevilor care nu ştiu ce înseamnă un wc despre modul în care se foloseşte acesta.

Vasilica Lungu spunea...

Sunt de acord si eu cu aceasta problema.Nu pot sa-mi imaginez un WC intr-o astfel de stare.Rusine lor!

ghervasa mihaela 10 spunea...

dup parerea mea wc-ul ar trebui sa fie curat fiindca mai sunt oameni care au grija de ele si noi ne batem joc de mumca lor . este bine sa fim disciplinati atunci cand mergem la wc

Unknown spunea...

In opinia mea eu cred că articolu de mai sus este unul adevarat deoarece in majoritatea locurilor din Romania WC-urile publice sunt foarte mizerabile.Din acest motiv eu cred că ar trebui să se ia masuri drastice.

Unknown spunea...

este adevarat ca este murdar ar trebui sa fie curat.

Unknown spunea...

Este foarte adevarat , dar asta nu se poate modifica decat prin instruirea in scoli si probabil pedepse , atunci vor realiza ,daca nu pentru ei , cat de important este ca wc-ul sa fie curat.

Anonim spunea...

Intr-adevar, problema "bunurilor publice" tine de educatie. De orice fel de educatie, de fapt. De educatia din scoala, din familie, din grupul de prieteni etc. Daca noi, elevii, nu suntem educati sa pastram curatenia intr-un loc ca acesta, atunci cine? Nu consider ca pedepsele ar fi o solutie, ci implementarea unor ore de curs, marcar extrascolare, sa ne arate importanta igienei in viata noastra,a celor din jur si cum ne afecteaza un WC atat reputatia, cat si mandria.

Unknown spunea...

Foarte adevarat de aceea elevi trebuie instriuti de mici , iar daca nu respecta sa fie pedepsiti, atunci vor realiza importanat curateniei in wc-uri.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Acest articol are perfecta dreptate.Celor care nu stiu sa pastreze curatenia nu le lipseste nimic decat putin respect.Este foarte important modul in care stim sa pastram curatenia.Asadar, ar trebui sa fim putin mai civilizatii si mai ordonati pentru ca sa fim respectati.

Unknown spunea...

Acest articol are perfecta dreptate.Celor care nu stiu sa pastreze curatenia nu le lipseste nimic decat putin respect.Este foarte important modul in care stim sa pastram curatenia.Asadar, ar trebui sa fim putin mai civilizatii si mai ordonati pentru ca sa fim respectati.

Unknown spunea...

Sustin acest articol, deoarece multe personae nu stiu/nu vor sa invete sa foloseasca correct baile (wc-urile)scoli sau cele publice.Aceste fapte arata modul in care este crescut/educat acea persoana si acest mod de oameni depinde de la o tara la alta.

Ramona Podeanu spunea...

Podeanu Ramona:sustin acest articol si cred intr-adevar ca mentinerea igienei wc-urilor depinde de educatia noastra ,a oamenilor.Cei ce nu pastreaza curatenia wc-urilor dau dovada de proasta educatie iar in societate acest lucru se observa si distrug orice parere buna despre omul care a lasat un wc dezastruos.Ar trebui ca oamenii sa fie mult mai constienti de faptele lor si sa inceapa prin mentinerea curateniei in wc-uri.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 336   Mai noi› Cele mai noi»