1 iulie 2009

Omul de zapada de Lia Bugnar in regia lui Liviu Luca

"Omul de zapadă" de Lia Bugnar în regia lui Aurel Luca magnify
Am fost invitaţi de Tudorel, fiul nostru, la premiera piesei "Omul de zăpadă " de Lia Bugnar în regia lui Aurel Luca - astăzi 4 noiembrie 2005 la "Teatrul Ludic" al Casei de cultură a tineretului şi studenţilor din Iaşi . O sală intimă de 50 de locuri s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproape 150 de tineri studenţi dornici să descopere naturaleţea a două persoane de sex opus, care, independent de voinţa lor, în căutarea fericirii pot deveni "vecini pe-o pagină de hârtie" aşa cum se exprimă Iulia Popovici . Aşezaţi pe scaune, pe jos sau în picioare, publicul studenţesc a reuşit să creeze o atmosferă intimă în care cei doi protagonişti Mihaela P. şi Tudor A. i-au putut simţi aproape părtaşi la trăirile lor. Ne-am simţit şi noi copii o clipă deoarece aşa cum spunea Brâncuşi "Cand nu mai suntem copii, suntem deja morti" sau măcar ca odinioară (acum 30 de ani)Image când eram tineri studenţi. O tempora, o mores !Image
Ca părinţi ne-am întrebat dacă activitatea aceasta merită efortul de zi cu zi pe care-l face Tudorel. Am căutat comparaţii şi iată ce am constatat. Artişti consacraţi precum Adina Berneagă au început primii paşi în artă aici la Casa de cultură a tineretului şi studenţilor din Iaşi fără să aibă vreo garanţie a reuşitei.
Tot pe aceste meleaguri s-a născut Toni Grecu în jurul căruia se va coagula Grupul Divertis . Lor li se va alătura Ioan Gyuri Pascu şi alţi membri pentru a desăvârşi Grupul Divertis grup ale cărui realizări umoristice îl fac să fie cotat drept cel mai popular şi mai valoros grup umoristic de televiziune prin felul direct şi spumos de a exprima mesajul .
Toni Grecu împreună cu Doru Antonesei aveau să fie artizanii desfăşurării Galelor Amfiteatru în 1984 la Casa de cultură a studenţilor din Iaşi.
A fost nevoie să încerce, să muncească şi să spere până să reuşească. Oricum este o formă de a petrece timpul liber, o permanentă comunicare, ocazie de a învăţa, de a-şi face mulţi prieteni, de a-şi umple timpul liber cu o activitate placută.
(Vezi albumul http://pg.photos.yahoo.com/ph/ales121212/slideshow?.dir=/5276&.src=ph )

Niciun comentariu: