23 ianuarie 2005

WIRELESS

Creşterea numărului de echipamente mobile de calcul şi comunicare precum şi a aplicaţiilor ce presupun o mobilitate ridicată a utilizatorilor a determinat apariţia reţelelor wireless de transmisie a datelor care folosesc o tehnologie de transmisie radio DSSS folosind o schemă specială de codare CCK ce suportă rate de transfer cuprinse între 5,5 şi 11 Mbps.
Reţelele wireless (fără cablu) oferă această libertate pentru utilizatorii lor, adăugând, pe lângă caracteristicile standard ale unei retele clasice, şi o simplitate deosebită. Un aspect care poate da naştere unor semne de întrebare este gradul de securitate a informatiei transmisa prin reţeaua wireless, din moment ce transmiterea informatiilor nu se face printr-un mediu controlat, ci prin aer. Elemente esenţiale la fel de importante în reţelele cu şi fără fir sunt obstacolele şi distanţa maximă la care se pot conecta direct două elemente de reţea. În România cererile de wireless sunt în special în partea de jos a lărgimilor de bandă, a capacităţilor de transport şi de comunicare, acest lucru fiind în legătur directă cu nivelul general al economiei.
Un element hotărâtor în transmisiile wireless sunt antenele şi detaliile lor de construcţie.

Un comentariu:

Andre spunea...

Trebuie neaparat sa-mi fac timp sa te citesc. De mult aveam in minte ideea asta, sa ma documentez, sa-o studiez. acum ca am informatia la nas, o las sa se raceasca. eu inca zbor... mai zbor printe blog-uri noastre... caci pofta abia acum imi vine!